Skal du have penge tilbage i Skat?

Lige nu sidder rigtigt mange danskere med deres NemID fremme. Det er nemlig nu, vi kan se, om vi skal have penge tilbage i Skat.

Heldigvis bliver de fleste ting registreret helt automatisk. Banken sender oplysninger om renteudgifter – ja, endda de få renteindtægter man kan være heldig at få disse tider – og de fleste handler med aktier, obligationer og øvrige værdipapirer bliver også helt automatisk sendt ind til Skat.

Alligevel er der nogle få ting, som du selv skal huske at tjekke (både indtægter og udgifter) – lad os lige tage et par af dem:

Kørselsfradraget:

De fleste får helt automatisk registreret deres kørselsfradrag, men enkelte skal stadig lige tjekke antallet af arbejdsdage – og ikke mindst antallet af kilometre. Jeg er så heldig (om man vil) at have skiftende arbejdssteder. Nogle dage arbejder jeg i Hirtshals, andre dage i Sindal og der er også dage jeg “kun” skal køre til Hjørring. Så min er med garanti forkert…

Børnebidrag:

Betaler du børnebidrag? På godt og ondt bliver der flere danskere som betaler det, og det vil jo være ærgerligt at snyde sig selv for et fradrag. Du har fradragsret for dit betalte børnebidrag fratrukket 153 kr. om måneden.

Modtager du børnebidrag? Normalt er børnebidraget skattefrit hos modtageren – altså barnet – men det gælder kun hvis det udelukkende drejer sig om normalbidraget på 1.180 kr. om måneden i 2017. Modtager du/barnet mere end det, ja så skal der betales skat af det der overstiger normalbidraget.

For de fleste børn og unge betyder det ikke noget, da de jo har deres personfradrag – men for flere og flere ender det desværre i en trist restskat, da deres indtægt med deres SU og fritidsjob overstiger personfradraget. Øv…

Håndværkerfradrag:

…og servicefradraget skal du selv selvangive på Årsopgørelsen. Det glemmer mange!

Hver person over 18 år i din hustand kan trække 12.000 kr fra til visse håndværkerudgifter og 6.000 kr. til visse serviceudgifter. Du kan se hvilke udgifter du kan trække fra her: LINK

Jeg er ked af at skuffe dig, hvis du sidde og tænker “Hey. Lommepengene som børnene får for at hjælpe med opvasken og støvsugeren kan jeg trække fra.” Det kan du desværre ikke…

Det havde ellers været et godt forhandlingsargument for børnene for at få sat lommepengene op. 😉

Hvis du ændrer noget?

Hvis du laver ændringer på din Årsopgørelse, dannes der helt automatisk en ny, og du kan med det samme se om du skal have penge tilbage. Smart!

Og det er jo derfor, vi alle sammen sidder med vores NemID fremme. Det gjorde jeg også selv…

Hvad endte det så med?

Udover lang ventetid, så gik systemet ned… Der var åbenbart FOR MANGE af jer andre, der ville ind og kigge.

Så jeg prøver igen imorgen – forventningens glæde er trods alt også den største. 🙂

/Michael